Izleti po Kozjanskem

KOZJANSKO – STOPINJA K NEBU

 

Dopoldanski izleti

 

Si želite spoznati lepote Kozjanskega in ob tem doživeti še neizpovedano zgodbo? Popeljemo vas v svet grofov in njihovih prepovedanih ljubezni ... Pa tudi življenje kozjanskega razbojnika Guzaja vam bo razkrito, skupaj s skrivnostmi kozjanske tradicije in sladkostmi kozjaskih čebel. Planino pri Sevnici je že nemška pisateljica slovenskega rodu Anna Wambrechtsamer označila kot kraj, "ki je meni najlepši in najmilejši kraj na vesoljnem svetu".

Popoldanski izleti

 

Doživite nepozabno druženje z živalmi na kmetijah na Prevorju. Dinamičen izlet družinam prinaša zanimivo dogodivščino. Od hranjenja ovc, zajčkov in krav, molže krav in možnost pokušine svežega mleka do ogleda senika in starih pripomočkov za delo. Med popoldanskim izletom vas bomo popeljali tudi tja, kjer se zeleni ocean osrednje slovenske narave umiri - v nežno valovanje gričev med Sotlo, Savo, Savinjo in Voglajno - ter z vami napletli nepozabno zgodbo z razbojnikom Guzajem. Ali pa bi morda raje spoznali življenje skladateljev Ipavcev in tipično kozjansko domačijo ter spoznali življenje na Kozjanskem, kot je bilo nekoč?

Večerni izleti

Med večernim izletom vam bomo predstavili doživetje pravega večera in noči, ki na Kozjanskem ponuja še pravo temo in romantiko, brez odvečnega svetlobnega onesnaženja okolja. Po Kozjanskih gričih do Dobja in Kozjanske domačije. Do odmaknjenega kraja in legend, izročil ter pripovedi o življenju, kot je nekoč bilo. Do kulturno-zabavnega programa z ljudskimi pevci in godci, ki bodo zaigrali za ples. S teleskopom bomo pogledali v nebo in si zapeli verze pesnice Majde Rezec: "V deželi kozjanski je pravljični kraj, kdorkoli tod hodi se vrača nazaj..."