Enodnevni izlet: Po Kozjanskem do hranjenja živali na kmetiji

Enodnevni naravoslovni izlet po Kozjanskem z obiskom kmetije

Kozjanski park - Prevorje

- 10.00 prihod v Kozjanski park

- 10.00 do 12.00 pohod po učni poti s strokovnim vodstvom. Možnost izbire med:

  • sprehod po učni poti Vetrnik (otroci si ogledajo suhe travnike, ki so izredno bogati (tudi do 50 različnih rastlinskih vrst na kvadratni meter). Posebne omembe so vredne številne redke in ogrožene orhideje. Na tem območju je tudi veliko metuljev, mrežekrilcev, hroščev in ostalih živali. Otroci spoznajo izredno bogat življenjski prostor. Spoznajo kaj so njegove temeljne sestavine, naučijo se kaj ga lahko ogroža in kaj lahko ljudje naredimo, da zaščitimo in ohranimo tak življenjski prostor.

 

  • sprehod po starodavnem trgu Pilštanju. Pilštanj je danes ena od postojank na Emini romarski poti, ki povezuje kraje v Sloveniji in Avstriji, povezane s sveto Emo. V trgu, kjer si narava in kultura z bogato preteklostjo podajata roki, so številne zanimivosti: rumeni dren, pranger, Ajdovska žena, lipa, cerkev Sv. Mihaela, kapela Sv. Eme, razstava o šolstvu, obzidje nekdanjega gradu Peilensteina.

Na obeh poteh otroci spoznavajo različne rastlinske in živalske vrste, listnati gozd, plasti v gozdu, spoznajo različne kamenine, fosile in posebnosti kozjanske pokrajine.

- 12.00 pot do Prevorja

- 12.30 prihod v Guzajevo deželo, na Prevorje, predstavitev kraja in legende o razbojniku Guzaju in obisk njegovega groba.

 


- 13.00 kosilo

- 14.30 voden ogled tradicionalne kmetije, starih kmečkih pripomočkov, ogled domačih živali in molže krav ter predstavitev pletenja košar ali košnje trave

 


- 17.00 ježa konj

- 18.30 predviden odhod domov

V zimskem času možnost podaljšanja izleta z opazovanjem zvezd v astronomski opazovalnici na Prevorju.

 

PROGRAM SE VSEBINSKO IN ZAHTEVNOSTNO PRILAGAJA STAROSTI OTROK

PROGRAM IMA SPREMSTVO S STRANI PODJETJA IN STROKOVNO VODENE OGLEDE

Program vključuje:


1. organizacijo izleta in celodnevno spremstvo s strani podjetja
2. vse vstopnine in strokovno vodstvo
3. kosilo, malico

CENA NA OSEBO: 23,50 eur z DDV
V ceno ni vključen avtobusni prevoz.

Pri skupini 20-30 otrok, ima 1 spremljevalec izlet brezplačen.

Izleti se izvajajo od marca do novembra. Rok za prijave je najmanj 2 tedna pred načrtovanim izletom oziroma do zapolnitve razpoložljivih terminov.

Več informacij in prijave na 040/256-171 ali na 030/674-969 ali na e-mailu: [email protected]